20090328

Samen met

wijk geintje

De politie meldt even later via de portofoon dat één jongen is aangehouden. De wijkbewoners die meedoen met de surveillance wordt verzocht uit te kijken naar de andere vier verdachten. Een kwartier later volgt de ontnuchterende ontknoping. Het wegrennen was een geintje van de jongens om de politie op het verkeerde been te zetten. Wijkagent Doorneveld: ,,Ik heb de aangehouden jongen goed duidelijk gemaakt dat wij dit soort spelletjes niet leuk vinden en dat we door deze actie misschien wel echte inbrekers hebben gemist.''

Nog diezelfde avond blijkt minder vriendelijk optreden nodig. Surveillanten van het WAS-team betrappen een paar jongens op heterdaad bij het kapot gooien van lantaarnpalen in het Hoekstrapark. De politie heeft de verdachten aangehouden en de jongens krijgen de rekening van de herstelkosten thuisgestuurd.



Iemand
in de trein heeft aan de noodrem getrokken en de trein is iets voorbij Weesp tot stilstand gekomen. De politie heeft in de trein op aanwijzingen van getuigen twee verdachten aangehouden. Een 34-jarige man uit Delfzijl en een 35-jarige man uit Groningen. Zij zijn ingesloten.

Geen opmerkingen: