20090301

De mus...de zoomus.

kijk
Het kan verkeren. De populatie mussen in Nederland is met 95 procent afgenomen de laatste decennia. Door ziektes en de verslechterde leefomstandigheden is de mus vooral in steden een zeldzaamheid geworden. Zoals in Blijdorp, waar Kees de belangstellenden vertelt hoe ze mussen kunnen tellen en mannetjes van vrouwtjes onderscheiden. „Met stropdas, dat zijn de mannetjes,’’ legt hij uit. „Net zoals op de Bergse Plas,’’ vervolgt Kees, „is dit een eiland in de stad waar je nog veel mussen aantreft.’’ Hij schat hun aantal er op dertig tot veertig. De beestjes houden er zich bij voorkeur op in het olifantenverblijf. De drollen van de dikhuiden zijn voor hen voedzaam omdat er onverteerd graan in zit en het is er lekker warm.

B-mus

Vroeger stoorde je aan mussen omdat ze zo brutaal waren. Overal kwam je ze tegen. Was je ergens buiten, kwamen ze naast je zitten. En nu vraag je je af waar die rotmussen toch zijn gebleven.’’
De wikimus:

Dominomus

tennisbalmus

Tweede Wereldoorlog
(info)
Portaal Tweede Wereldoorlog
Het oorlogsverloop op wereldschaal
Datum 3 september 1939 - 2 september 1945
Locatie Europa, Stille Oceaan, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied en Afrika.
Resultaat Nazi-Duitsland en Japan verslagen, opkomst supermachten VS en Sovjet-Unie, dekolonisatie.
Casus belli Azië: Het Marco Polo Brug Incident
Europa: Duitse inval in Polen
Strijdende partijen
Geallieerden:
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Sovjet-Unie
China
Frankrijk
en andere Asmogendheden:
Duitsland
Japan
Italië
en andere
Commandanten
Winston Churchill
Franklin Roosevelt
Harry Truman
Joseph Stalin
Chiang Kai-shek
Charles de Gaulle
en anderen Adolf Hitler (†)
Hirohito
Hideki Tojo
Benito Mussolini (†)
en anderen
Verliezen
Militaire doden:
Meer dan 14.000.000
Burgerdoden
Meer dan 36.000.000 Militaire doden:
Meer dan 8.000.000
Burgerdoden
Meer dan 4.000.000
De Tweede Wereldoorlog was de samensmelting van een aantal aanvankelijk afzonderlijke militaire conflicten die van 1939 tot 1945 op wereldschaal werden uitgevochten tussen twee allianties: de asmogendheden en de geallieerden. In Europa vielen de Duitse troepen op 1 september 1939 Polen binnen. Dit leidde op 3 september 1939 tot een oorlogsverklaring aan Duitsland door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Uitbreiding van het conflict vond plaats op 22 juni 1941 met de Duitse aanval op de Sovjet-Unie. Desondanks kon de oorlog nog steeds als een Europese oorlog apart van van de Japanse expansie in Oost-Azië worden gezien. Dit veranderde uiteindelijk toen op 7 december 1941 Japan de United States Pacific Fleet bij Pearl Harbor bombardeerde en Hitler vier dagen later eveneens de Verenigde Staten de oorlog verklaarde.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen tussen de 50 en 70 miljoen doden. Ongeveer twee derde van alle slachtoffers waren burger waarvan naar schatting meer dan elf miljoen minderheden stelselmatig werden vervolgd en vermoord.
[bron wiki speciaal voor Bishop Williamson zie "Een man om nooit te vergeten"]
De KERKMUS-Bishop Williamson Een dooie mus:

Geen opmerkingen: