20090307

AH

melamine

Gebruik

Melamine wordt vooral gebruikt als basisgrondstof voor melamine-harsen en coatings. Door een reactie met aldehyden (gewoonlijk formaldehyde) worden thermohardende kunststoffen geproduceerd.
zie "Melamineschandaal".
China>baby

De zoutjes bevatten een licht verhoogde concentratie melamine, liet de supermarktketen zaterdag weten in een dagbladadvertentie.
Er bestaat een kleine kans dat consumenten ziek worden door het eten van de zoutjes.



In het arme Noord-oosten van Kenia,
in de regio Wajir kampt men met een enorm plastic afval probleem. Dit rondzwervend afval heeft een behoorlijk effect op het welzijn in het gebied. Geiten en koeien eten het rondslingerende plastic op en overlijden daaraan. De bevolking leeft er voornamelijk van het hoeden van vee en je kunt je voorstellen dat dit directe en grote gevolgen heeft voor het levensonderhoud van deze mensen.

Doordat het plastic economische meerwaarde krijgt als we er producten van maken die nodig zijn in het gebied, stimuleert dit de bevolking om het plastic uit het gebied te verwijderen. Daarmee zijn veel sociale voordelen te behalen. Het regenwater blijft niet langer in de plastic zakjes liggen waardoor muggenbroedplaatsen beperkt worden, dit is een bron van ernstige ziekten, waaronder malaria en dengué. Het voorkomt ook het verbranden van plastic waardoor CO2 en schadelijke dioxinen niet meer in de atmosfeer terecht komen.

Geen opmerkingen: