20080910

chrome is vers blik

Een verse blik op de browser
Een haiku is een drieregelig vers verdeeld in 5 - 7 - 5 lettergrepen.
Het behandeld aspecten uit de natuur, en is vaak seizoensgebonden.

Achter grijze mist , tel dat maar eens na
zit een blauwe lucht verstopt,
ik weet het zeker.
Achter een mooie
browser zit heel wat verstopt
Dus kan het beter Dat A me ri ka

Bij Google gebruiken ze voor een groot gedeelte van het werk een browser.
Juist omdat ze zoveel tijd online doorbrengen, besloten ze nog een keer goed na te denken over hoe de browser er vandaag uit zou zien als we die opnieuw zouden ontwerpen, gebaseerd op de beste technologiën van nu. Ze realiseerden zich dat het internet zich had ontwikkeld van relatief simpele webpagina’s tot geavanceerde, interactieve toepassingen, en dat ze dat laatste als uitgangspunt moesten nemen. Ze hadden niet gewoon een nieuwe browser nodig, maar een modern, nieuw platform voor webpagina’s en –toepasingen, en besloten dat te gaan maken.
Ze stellen nu de bèta-versie van een nieuwe open source browser beschikbaar: Google Chrome.
Aan de oppervlakte valt vooral op dat de browser gestroomlijnd en eenvoudig is. Voor de meeste mensen gaat het niet om de browser zelf, maar om wat je er mee kunt doen. Net zoals de Google homepage is Google Chrome snel en simpel, zodat je direct aan de slag kunt.
Daarnaast hebben we V8 gemaakt: een krachtige JavaScript engine die webtoepassingen kan uitvoeren die in de browsers van vandaag nog niet eens mogelijk zijn.
Dit is slechts het begin - we zijn nog lang niet klaar met Google Chrome.
Zo hebben ze bijvoorbeeld gebruik gemaakt van onderdelen van Apple's WebKit en Mozilla's Firefox, en in dat licht stellen wij ook onze broncode beschikbaar aan de open source gemeenschap.
Het internet wordt beter met meer opties en meer innovatie. Google Chrome is een nieuwe optie, en helpt het internet nog beter te maken.
[ nul lamstraal over chroom en waterputten slaan.Dit meer voor de snelle lezer op internet.Ga je gang.
" Nou, hij is waanzinnig snel!, roepen de Google-adepten uitgelaten. Een grappig argument. Chrome laadt de pagina’s (vooral die van Google) misschien een nanoseconde sneller, maar men vergeet dat men de software eerst moet downloaden via een per definitie nodeloos trage andere browser, dan nog eens moet installeren en vervolgens een jaar of honderd Chrome moet gebruiken eer de verloren tijd is ingehaald."
Hier moet je wel snel over heen lezen anders kom je ergens anders weer tijd tekort.
Geen wonder.Een schaker die dat schreef.]

Deel twee chrome van Neil Young: Let's Impeach The President.
Ja sneller internet.
Wie ?

Geen opmerkingen: