20080915
stond ik daar alvast
+ vast
Het was een eindje lopen.
Kom trek ik alvast de stoute schoenen maar aan.
Zwaaien en maar zwaaien.
Was het niet daar.
Maar?
Het was hier.
De Prinsjesdag van...
Nostalgische herinneringen, een voorliefde voor hoedjes, belangstelling voor de nieuwe kabinetsplannen… Iedereen heeft wel iets met Prinsjesdag.
Prinsjesdag [1] gaat vooral om de media-aandacht voor het zittende kabinet. De media houden dit monopolie van de macht in stand met de embargoregeling.
Marja Wagenaar is directeur van Wagenaar Strategy en auteur van het proefschrift De Rijksvoorlichtingsdienst. Geheimhouden, toedekken en openbaren. Morgen op Opinie een kritiek van socioloog Paul Schnabel op het vroegtijdig publiceren door NRC van de Miljoenennota.
prinsjesdag [2]
Deze site valt niet onder de redactionele verantwoordelijkheid van de RVD of enig ander orgaan van de Staat der Nederlanden. Meer hierover leest u onder juridisch & colofon.
Humor om te lachen.
Een stukkie jargon ùit De Haag
Is humor om te huilen Den Haag
troonrede
grondwet
De Koning doet de Staten-Generaal zo spoedig mogelijk kennis dragen, of hij een voorstel van wet, door hen aangenomen, al dan niet goedkeurt. Die kennisgeving geschiedt met een der volgende formulieren:"De Koning bewilligt in het voorstel." of: "De Koning houdt het voorstel in overweging." Artikel 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.
(Tekst geldend op: 10-08-2003)
Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden van 24 augustus 1815
Hoofdstuk 1. Grondrechten
enkelvoud
wie heeft het voor het zeggen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten