20090421

Wacht niet tot na de dood

om gelukzaligheid te verwerven.Laat alle gehechtheid los en vind het ware geluk.

De vrede van het hart is een keuze.
Maak die keuze zelf en laat anderen maar oordelen.

Luz

Grotere kaart weergeven
Grândola

Grotere kaart weergeven
Luz

Grotere kaart weergeven
Luz

Grotere kaart weergeven
Luz

Grotere kaart weergeven

Grândola bron wiki:




grandola/weer

Of is het Gråndola-Melides (EN261-2) richting Tróia (EN 261). Na 9 km linksaf richting Praia da Galé-Campismo. Na 4 km (deels slechte onverharde weg) camping binnenrijden.


Grotere kaart weergeven

Onder het facistisch bewind in Portugal was "Grandola" van de in Franse ballingschap levende dichter-zanger Afonso verboden, maartoen 25 april 1974 Radio Renascença het om 0.30 u uitzond, washet het geheime signaal in kode:"De staatsgreep

Cristina Branco
Cristina Branco, zangeres uit Portugal betreedt steeds een nieuw muzikaal gebied. Ze zong eerder vertaalde Nederlandse gedichten als fado.
Nu heeft ze liederen van de Portugese verzetsheld Zeka Afonso op eeen Cd gezet.
Wie was José Afonso?





Ze gebruikten bloemen, geen kogels. Het klinkt misschien een beetje romantisch, maar zo deden wij het. Dat is veel beter dan vechten en geweld gebruiken. En het was voor ons allemaal heel belangrijk om met die instelling op te groeien met het gevoel dat muziek bij ons leven hoorde dat de muziek opkomt voor onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting. Het nummer, Grândola vila morena" was erg belangrijk in de Portugese geschiedenis. Het is een oproep aan de kameraden om de revolutie te beginnen. Het werd uitgezonden op de radio.

Een van de favorieten fado

Geen opmerkingen: