20090409

teleac wetenschapsnieuws bruin wit vet

onderzoek

aangetoond

Baby’s gebruiken bruin vet om bij kou hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Na de eerste levensjaren, zo luidde het dogma, gaat bruin vet bij de mens nagenoeg verloren. Lang is dan ook gedacht dat volwassenen nauwelijks bruin vet hebben. Uit het onderzoek aan het Maastricht UMC+ blijkt nu dat volwassenen wel degelijk aanzienlijke hoeveelheden bruin vet bezitten

[red:bron-Maastricht Universitair Medisch Centrum]
thermoneutrale omgeving (links) geen bruin vet geactiveerd. In de kou (rechts): bruin vet geactiveerd.

slank
BAT (Brown adipose tissue)

Ze gaan nu onderzoeken of simpelweg het lager zetten van de verwarming met een paar graden al effect heeft. De wetenschappers hopen dat ze binnenkort misschien een pil op de markt kunnen brengen die deze bruine vetten stimuleert.

pub med central
colostate
gezonder afvallen
Het is ontdekt dat er 1 gen (een stukje dna) is dat bepaalt of een cel een witte of een bruine vetcel gaat worden. Dit gen maakt een eiwit aan dat ervoor zorgt dat een witte vetcel verandert in een bruine. Dat kan echter alleen bij een nieuwe witte vetcel, oude (volwassen) witte vetcellen kunnen niet meer omgevormd worden. De onderzoekers denken dat het mogelijk moet zijn op een of andere manier dat gen of het eiwit dat het gen maakt te beïnvloeden zodat we meer bruin vet in ons lichaam hebben dan wit vet.
health and food
taalgrapje:bommelding
healt handfood
HEALT Helicopter Employment & Assault Landing Table
handfood Niet Finger food, voedsel, maar dat kan worden gehouden in een hand met een biertje in de andere!
SOAP AND GLORY
Hand Food
Hand Cream

De musthaves


MORPHY RICHARDS WATEKOKER PYRAMIDE ZWART 43688

Zoom de R zit weer in de maand.
Hier zit ie dan apRil.

Geen opmerkingen: