20090202

sneeuwblind

Als je voldoende rust neemt gaat het over.

Kan wel weer volledig genezen.
Maar skiën, wandelen, snowboarden of lekker buiten in het zonnetje zitten, kun je dan wel even vergeten.
Terwijl het simpel te voorkomen is met een goede zonnebril.
Een goed exemplaar is goed aansluitend met ontspiegelde, donkere glazen.

Ja denk daar maar eens over na als je nu in de sneeuw loopt.

Het zijn maar vlokken.

Bijholten
-

Een onsteking van een of meer neusbijholten veroorzaakt door een zware verkoudheid, te lage weerstand, luchtvervuiling of roken en het verkeerd en te lang gebruiken van allopathische neus sprays met xylomtazoline werkt vaatvernauwend. Ook een langdurige blootstelling aan koude of tocht kan bijholte onstekingen veroorzaken, ook te krachtig neus snuiten of te scherpe chemische stoombad capsules met als gevolg beschadigd neusslijmvlies.

Bij een normale neusverkoudheid zwelt het neusslijmvlies op ter bescherming van de holten. Als het neusslijmvlies niet gezond is bestaat de kans dat de verbinding van de neusholte met de bijholten dicht komt te zitten met als gevolg dat de bijholten afgesloten raken en er geen afvoer meer is van klierprodukten en micro-organismen. Met het opzellen van de slijmvliezen in de bijholten is de kans groot dat de aanwezige bacteriën zich bij deze holte afsluiting goed ontwikkelen met slijmvliesontsteking als gevolg. De verschijnselen zijn een zwaar gevoel in het hoofd (in het bijzonder bij het bukken), hoofdpijn met taai donker gekleurd moeilijk verwijderbaar neusslijm.

Voor je het weet vreet het letters weg zie : " Met het opzellen van de slijmvliezen "
opzellen is leesblind.

Ook een langdurige blootstelling aan koude of tocht kan bijholte onstekingen veroorzaken, ook te krachtig neus snuiten of te scherpe chemische stoombad capsules met als gevolg beschadigd neusslijmvlies.



Geen opmerkingen: