20090214

leesbrillen

crisisbrillen worden op 27 juni geveild bij veilinghuis Hessink's in Nijmegen. Dat heeft Hans den Hartog, een van de twee eigenaren van het voormalige woonhuis van Fortuyn in Rotterdam, zaterdag gezegd.

AD-kopt weer


de stadsvilla van Prof. Dr. W.S.P. Fortuyn.

Sinds 1 januari 2008 is de Stichting Behoud Palazzo di Pietro vanuit het souterrain van het Palazzo actief.

Moet de regering niet besluiten om dit in zijn geheel op de monumentenlijst te
zetten.Met onder meer aandacht voor bezorgdheid over het beheer van oorlogsmonumenten. Gemeenten moeten oorlogsmonumenten inventariseren en bepalen hoe het in de toekomst moet met beheer en onderhoud. Maar het komt ook voor dat niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het onderhoud. Het Comité 4,5 en 6 mei presenteert binnenkort een boek waarin voor gemeenten wordt beschreven hoe monumenten te beheren en te behouden. Het comité vindt het niet nodig alle monumenten te behouden maar wil wel dat er kritisch wordt gekeken naar nieuwe initiatieven. Een interview met Niels Weitkamp van het Comité 4,5 en 6 mei.

CDA wil spullen Pim Fortuyn in museum



DEN HAAG - Het CDA wil dat onderzocht wordt of spullen uit de inboedel van Pim Fortuyn aangekocht kunnen worden door de Staat ten behoeve van het museum 'Huis van de Democratie'. Tweede Kamerlid Jan Schinkelshoek van de regeringspartij heeft minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) gevraagd daarover contact op te nemen met de eigenaren van de persoonlijke bezittingen van de vermoorde politicus.

Geen opmerkingen: