20090222

renteversoberen

voor je het weet......
rente%

en rente%

dus rente%?

* In deze vergelijking zijn niet opgenomen: ASN Bank en Triodosbank, omdat spaarders daar bewust kiezen voor een lagere rente in verband met het duurzame karakter ervan. Groene spaarrekeningen van andere banken zijn eveneens niet opgenomen in deze vergelijking.
** Eén dag na publicatie van dit persbericht verhoogde
de Postbank de rente van de Plusrekening van 0,5 naar 1%.
*** Dit is de laagste rente op een ING spaarrekening, maar eigenlijk maakt ING het nog bonter, want ze heeft (bijvoorbeeld) ook de Resultaatrekening, waarop je minimaal € 10.000 moet storten om in aanmerking te komen voor (ja, u leest het goed) 1,2% rente. Maar als je je geld er na een jaar afhaalt, dan komt de aap uit de mouw: maximaal 1% opnamekosten. In het ergste geval een nettorente van (ja, u leest het weer goed): 0,2%.
Op de ING-site is niets te vinden over opnamekosten, maar ze worden wel in rekening gebracht, zoals verschillende gedupeerde spaarders ons hebben gemeld.

hoger rente%

depositometer
De Hagenaar, in het dagelijks leven loopbaancoach, is niet geschrokken. Hij heeft zijn huiswerk goed gedaan. Voor laagstespaarrentes.nl liep hij circa 500 spaarvormen na. ,,Daaruit blijkt dat vooral de grote banken als ING, ABN Amro, Fortis en Rabobank consequent de laagste rentes verlenen, klanten dienen bovendien als melkkoe.’’
[red:bron AD-kopt]

Een kruistocht voor sparend Nederland versoberen


Via website laagstespaarrentes.nl stellen Rob van Eeden en Hanneke van Veen, bekend als oprichters van De Vrekkenkrant , de lage rentes van grote banken aan de kaak.

'Het gaat me wel aan 't hart'

BERLIJN - Zware financiële tijden dreigen voor veel Nederlanders en dat grijpt premier Jan Peter Balkenende aan. Zondag, in het vliegtuig op de terugweg van een Europese minitop over de wereldwijde economische crisis, praat hij over de crisis en zijn verwachtingen voor de komende maanden. ,,Het gaat me wel aan 't hart hoor.''

Geen opmerkingen: