20101015

Vogelkijkhut

niets mis mee
waarnemingen

Een kind kan de was doen.
2groenlinks
wetenschappelijk


De tegenpartij Rouvoet schreef:

"Halsema, bemoei je niet met godsdienst".

Rouvoet, bemoei je niet met de grondwet. Als religieus mens heb je daar nu eenmaal geen verstand van. Eerst afkicken van je verslaving en dan mag je meepraten met verlichte mensen.

Openbaar aanklagers: Vrijspraak op alle punten... Wilders zaait geen haat, want uitspraken missen element van ophitsing.... Uitpraken over Koran zetten niet aan tot discriminatie... vergelijking van Koran met Mein Kampf 'kan functioneel zijn'

Sommige citaten zetten weliswaar aan tot haat tegen moslims als ze los van de context worden bezien, vindt het OM. Als echter de gehele teksten worden bekeken waar de citaten uit komen, blijkt dat Wilders zich verzet tegen de groeiende invloed van de islam en dat hij zich niet richt tegen moslims als zodanig. Wilders bepleit daarom geen haat tegen moslims, concludeert justitie. Dat meldt Trouw.

Het OM vindt dat Geert Wilders met zijn uitlatingen over de Koran ook niet heeft aangezet tot discriminatie. Dat meldt de Volkskrant.

Niet strafbaar is.
Ook de vergelijking van het voor moslims heilige boek met Mein Kampf "kan functioneel zijn". De vergelijking is 'weliswaar grof' maar daarom "niet strafbaar", aldus het Openbaar Minister.
Reformatorisch Dagblad: OM: Niet selecteren in uitspraken Wilders
Trouw: OM: Wilders zette niet aan tot haat
NOS: OM: Vrijspraak Wilders voor haatzaaien
Volkskrant: OM: Wilders zette niet aan tot discriminatie


Er zijn blijkbaar in de perceptie van het OM na toetsing aan de wet onvoldoende gronden om tot een veroordeling te komen.
OM zal best weleens van linkse komaf kunnen zijn.Zo nauwkeurig precies en juist omlijnd te werk gaan kan niet linkser.Gelukkig is alles mogelijk in dit land.

'Het ironische aanhalingsteken komt enkel door een toevoeging van hoon in de stem van de spreker tot uitdrukking en is daarom zeer nauw verbonden met het retorische karakter'
Het ironische aanhalingsteken is niet weg te denken uit de taal van Wilders.
Van het 'theedrinken' van de burgemeester tot de 'linkse elite'.

Geen opmerkingen: