20091102

ijzercontaminatie.

zee water ijzer wijn

Organische complexering van ijzer in zeewater.
Ja maar wijn?
ik vraag me af
[red:citaatzeezout
Zeezout is geen zuiver keukenzout, hoewel natriumchloride wel het hoofdbestanddeel is. 99,9% van het zeezout bestaat uit natriumchloride, samen met magnesiumsulfaat, calciumcarbonaat, kaliumbromide, strontiumzouten en fluoriden. Fosfaat-, nitraat- en silicaatzouten (nutriënten) komen in schoon, niet overbemest zeewater maar weinig voor. Van andere elementen, waaronder ijzer, mangaan, koper, zink, molybdeen, vanadium en kobalt zitten zelfs maar minieme hoeveelheden in het zeewater. IJzer is de beperkende factor voor de groei van algen in het poolgebied. In zeewater zit zelfs goud. De winning van dit goud kost echter veel meer dan dat het opbrengt
eindecitaatzeezout]
De oplossing:
In de oceanen zit in totaal ongeveer 9 miljoen ton goud. Dit is ruw geschat ongeveer 14000 kilo goud per kubieke kilometer zeewater. Verder zit er ook per kubieke kilometer in: 25000 kilo zilver en 4000 kilo uranium.

Ja maar wijn en met name rode wijn?
Hoeveel ijzer zit er in rode wijn?
[red: begincitaattoxischwww.euronet.nl/users/warnar/toxicologie.htm
2. Wanneer is een stof toxisch ?

Hoewel alle chemische verbindingen in het lichaam van de mens een giftige werking kunnen hebben hangt dat af van de MATE en de HOEVEELHEID. Een stof is pas dan toxisch indien deze stof in het organisme een reactie aangaat die leidt tot een onomkeerbaar proces (1) en dit in een daaruit volgende situatie leidt tot een beschadiging van een cel-onderdeel (2). Er is dus een aangrijpingspunt in een cel of organisme nodig voor die stof en een of meer irreversibele reacties. In feite kan elke stof schadelijk zijn als deze een bepaalde concentratie in de cel overschrijdt. Alle stoffen zijn dus potentieel toxisch. Er is voor elke stof (3) een minimum dosis vereist waarboven een schadelijk effect optreedt. Men onderscheidt gradaties(klassen) van giftigheid. Klasse I toxine is het meest giftig en levensbedreigend (hoge mortaliteit):
eindecitaattoxischwww.euronet.nl/users/warnar/toxicologie.htm]

"en dit in een daaruit volgende situatie leidt tot een beschadiging van een cel-onderdeel"
Ja nu kunnen we weer met gerust hart aan het ontbijt.


Wie goed-ontbijt doet
dat met ijzer.
Verrijken van ontbijtgranen.
Nu even wachten op ontbijt met goud en je zorgen zijn voorbij.
De goudprijs stijgt en het zeewater is uitermate geschikt.
Omdat Kellogg’s weet dat het belangrijk is om ons lichaam te voorzien van alle essentiële voedingstoffen, worden de Kellogg’s ontbijtgranen sinds 1930 met een aantal vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, verrijkt.
IJzer is een essentiële voedingstof die ervoor zorgt dat voldoende zuurstof via onze bloedbaan kan worden getransporteerd.
Neem elke ochtend een glas zeewater.

Geen opmerkingen: