20090703

hopelijk

U heeft gezocht naar :
hopenlijk

de week krant

U heeft dat wel gevonden.
De Weekkrant
De jour nalist
Nieuws
Bezuiniging treft de Weekkrant van Wegener.
Citaat uit de bovengenoemde krant:
" In januari en februari is er minder redactionele ruimte voor de 150 midweekse Wegener huis-aan-huisbladen. Die maatregel is genomen vanwege minder advertentie-inkomsten. ‘Het zijn vooral de personeeladvertenties en die van makelaars en autohandelaren die teruglopen,’ aldus hoofdredacteur Mart Jochemsen. De bezuiniging zal niet ten koste gaan van de redactionele bezetting."
"De dagbladen voelden het teruglopen van de advertentie-inkomsten al begin dit jaar. Alle grote dagbladuitgevers maakten er melding van. De weekbladen lopen hierin achter, omdat adverteerders bij conjuncturele tegenwind traditioneel vaak overstappen van dagblad naar de gratis huis-aan-huisbladen die gemiddeld een bereik van 68 procent hebben.

Auteur: Herman Spinhof
Tags: bezuiniging, huis-aan-huisblad, wegener
"
taal.nl: Spinhof is een?
journalistad
Een journalist verzamelt feiten over recente gebeurtenissen van algemeen belang en onderzoekt of analyseert die en maakt daarvan meestal een verslag dat hij publiceert in een actueel (nieuws)medium

Toch ben ik van mening dat jour dag betekent.
Als je voor een weekblad schrijft hoe heet je dan?
"weeknalist"
Nu komt duidelijker naar voren dat het woord list met een zekere mate van onbegrensbaarheid verbonden is met het op schrift stellen van feiten van gebeurtenissen.
De ‘onbegrensbaarheid’ van het citaat en van de context houdt eenvoudigweg in dat elke manier waarop men een citaat en context zou kunnen afbakenen, zelf aan verdere contextualisering onderworpen is, en dat citaten en contexten nooit op één manier gegeven zijn. Dit betekent niet, en betekende nooit, dat elk streven om citaten en contexten af te bakenen stopgezet moet worden; het betekent slechts dat elke afbakening onderworpen is aan een mogelijk oneindige herziening.[red: kevin levie weblogd hierover neen antropologie is niet simpel.citaat.]

klierwezen
Zodra het ons lukt ons klierwezen zo aan te vuren dat het in een toestand van hogere trilling wordt gebracht en daardoor zijn etherische, uitwendige afscheidingen in de hersenen stort, dan openbaart zich ten slotte aan ons denkwezen door middel van het zintuigwezen in de pijnappelklier de onbegrensdheid en de onbegrensbaarheid van de Eeuwige Godintelligentie, die in ons hart zijn verblijf heeft ingericht.
[red: aan te vuren?]
De journalist verzamelt feiten over recente gebeurtenissen van algemeen belang.
Zie Bron: Mazdaznan klierkunde. naar Dr. O.Z.A. Hanish, Stichter van de internationale en interdenominationale Mazdaznan Beweging
In het Nederlands vertaald door Mr. C. Sijpkens, M.D., Sc.D., Kantelaar van de Mazdaznan-Beweging in het Nederlands taalgebied.
Het onderzoek van de journalist is hier een gemiste kans.
In een stukje delft ernaar komt ook zo'n listig artikeltje voorbij.
Wat zijn 150 midweekse huis-aan-huisbladen nog waard?
Zijn de midweekse-bladen nog in staat om feiten en/of gebeurtenissen te verzamelen.
Is er niet sprake van listige artikeltjes waarbij de onderzoeker van die feiten en gebeurtenissen baat heeft?Zodra we dat welbewust en overeenkomstig de regels van de kunst bewerkstelligen, zodra we dus het zuchten, snikken en kreunen tot een bewuste oefening maken, krijgen we door de diepere, vereffening opleverende ademteugen een resultaat, dat in hoge mate verwonderlijk is.
[red:alweer een citaat van de klierkunde]
Op zoek naar de waarheid.
Een onderzoeker hoort op zoek te zijn naar de waarheid. Belangrijkste ingrediënten daarbij zijn studie, logica en experimentele verificatie. Het resultaat is méér kennis. Wat een onderzoeker doet met zijn kennis is een kwestie van persoonlijke smaak.

Geen opmerkingen: