20090704

Heracleum mantegazzianum

Heracleum mantegazzianum

Waarschuwing
Wanneer je met deze plant werkt is het belangrijk volledig gekleed te zijn (lange broek, lange mouwen, handschoenen). Een veiligheidsbril is, zeker bij mechanische bestrijding, aanbevolen. In geval van zonneschijn de planten niet te dicht naderen.

Maak geen tochtjes met een roeibootje langs de kant van de sloot.
Met een kind,voorop de boot,loopt die nog meer gevaar geraakt te worden door de berenklauw.
"citaat van een hagenees:
Vele tientallen lang de Koninginnegracht ter hoogte van Madurodam.
Mensen met roelbootjes van de Waterkant en soms komen die dicht bij de kant ..
In die roeibootjes zitten vaak ook kleine kinderen die geen idee hebben wat voor plant dat is. einde citaat"


De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen. Het is mogelijk dat aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de Algemene Voorwaarden voor meer informatie. Privacybeleid Over Wikipedia Voorbehoud

Het is maar een tip.
harvard edu

Oude afbeeldingen van een berenklauw.
Ik heb een hele oude afbeelding gevonden. Hoe weet ik of deze in het publieke domein valt en ik deze mag gebruiken?
In het algemeen geldt (in Nederland, België en veel andere EU-landen): een werk valt in het publieke domein 70 jaar na de dood van de auteur(s). Een foto van een fotograaf die in 1920 overleed is dus bijvoorbeeld publiek domein sinds 1990. Als de maker onbekend is valt het werk in het publieke domein 70 jaar na publicatie. Bepaalde dingen vallen al eerder in het publieke domein: al het werk van de Amerikaanse overheid is bijvoorbeeld publiek domein (foto's van de NASA bijvoorbeeld). Foto's van tweedimensionale afbeeldingen (zoals schilderijen) die in het publieke domein zijn gevallen (bijvoorbeeld De Nachtwacht) vallen waarschijnlijk ook in het publieke domein omdat ze een 'technisch karakter' hebben. Deze regel geldt niet voor afbeeldingen van drie-dimensionale werken. Voor een lange discussie over dit onderwerp:zie hier. In alle gevallen dient u ook bij deze afbeeldingen een bron te vermelden (weblink, boek, publicatie).
Citaat:"Als late aanvulling; ik heb daar ooit iets over aan Arnoud Engelfriet gevraagd. Volgens hem is het een grijs gebied; één foto gebruiken is zonder meer toegestaan, daarna wordt het een verhaal van meerdere factoren - aantallen, gebruik, doel etc. Het is in ieder geval wel verboden op substantiële delen van de fotodatabank zomaar over te nemen, ook al zijn de afbeeldingen auteursrechtenvrij. In dat geval profiteer je nl. merkbaar van de inspanningen van een ander. Luctor 12 jun 2009 09:08 (CEST)"

(Picture taken by myself[red: vreemd ken de vertaling niet en de naam ook niet] at Palmerswaard Netherlands: Heracleum sphondylium Berenklauw; {{GFDL}} Heracleum sphondylium)

"Citaat Een andere grote Britse werkgever, luchtvaartmaatschappij British Airways, wist onlangs sommige werknemers al te overtuigen om voor niets te werken."

Geen opmerkingen: