20090511

Inkoppertje


god the father
verhofgestatten (v.)
≠ ablehnen, absprechen, abstreiten, abwehren, verbieten, verhindern, verwehren, wehren

Deze man, die het als premier aan de moed ontbrak om over de Europese Grondwet een referendum uit te schrijven, heeft naast de verwijzing naar WO I en II, nog een ander dreigement op zak. ‘We worden als Japan. Zonder één Europa zullen ook wij slachtoffer worden van stagnatie’, aldus Verhofstadt onlangs in het tv-programma Buitenhof.


91%

Inflatie
ABP is voorzichtig met het doen van voorspellingen voor de rest van dit jaar. Zo blijven volgens de superbelegger de financiële markten 'zeer beweeglijk'. Wel denkt het fonds dat de miljardeninjecties die zijn gedaan om de financiële markten weer gezond te maken effect beginnen te krijgen en het ABP denkt dat beleggers er weer trek in krijgen. Ook verwachten ze dat de rentemarkten zullen normaliseren. Voor de middellange termijn maakt ABP zich zorgen over de oplopende inflatie.

Rendement -20%
Vorig jaar was een jaar van uitersten voor ABP. Het jaar begon met een comfortabele dekkingsgraad van 140%. Na twaalf maanden was die teruggelopen naar 90%. Er werd een negatief rendement gehaald van 20%. Het beheerde vermogen daalde in het laatste kwartaal van 2008 met 22 miljard euro naar 173 miljard euro. Toenmalig bestuursvoorzitter Elco Brinkman sprak van 'de hevigste crisis waar ABP ooit door geraakt werd'.



Onzinnige onkosten
Nadat eerder al de kosten van Brown's Labourpartij waren doorgelicht door The Daily Telegraph, kwam de krant vandaag met de onkostenopaven van de Conservatieve partij.

Daaruit blijkt dat enkele vooraanstaande leden van Conservatieven duizenden euro's aan onzinnige onkosten gedeclareerd hebben.

Zo liet Alan Duncan, die de partijkas beheert van de Conservatieven, de belastingbetalers opdraaien voor het mollenvrij maken van zijn tuin. Samen met andere tuinierskosten bedragen de kosten daarvan omgerekend bijna 8000 euro.

Gloeilampen
Andere opmerkelijke 'onkosten' zijn de ruim 100 euro die een politicus declareerde voor het vervangen van alle gloeilampen zijn huis en meer dan 2000 euro voor het vervangen van een lekkende pijp onder een tennisveldje. Eén politica declareerde zelfs het voer dat ze had aangeschaft voor haar hond.

Strikt genomen vallen de meeste declaraties binnen de wet, maar in een tijd waarin gewone burgers de broekriem moeten aanhalen verdient dit declaratiegedrag niet bepaald de schoonheidsprijs.

Excuses

we maken een kringetje


01 Wie gaat er mee-

02 daar liep een oude vrouw op straat

03 Iene miene mutte

Geen opmerkingen: