20081012

Gouda weer eens goed in het nieuws

treinspotten



berging treinen in volle gang


Ieder nadeel heeft ook wel weer zijn voordeel. Je kunt blijven somberen bij het idee dat de koelkast kapot is. Gelukkig hebben we er nog één in de berging en daarom kun je ook benadrukken dat we nu een keukenkastje meer hebben.
Bovendien is de uitverkoop in volle gang en als je gaat winkelen en de fiets neemt en op tijd de fiets uit de berging haalt....
[red: treinen in de berging in volle vaart? ]....zo'n vaart zal het niet lopen.Maar kijk uit met een beperking zie je die dingen anders.Gouda en treinen gaan goed samen.Je moet wel opletten dat het niet te krap wordt.Je zou eens grote schoonmaak moeten doen.
Op een prachtige voorjaarsdag in april was het zover: mijn moeder kreeg de ‘voorjaarskriebels‘ en begon aan de grote schoonmaak.De kolenkachel werd grondig schoongemaakt, deze zou tot de herfst geen dienst meer doen. Met een ragebol werden de spinnenwebben uit de hoeken van de kamer geragd, het behang werd afgestoft of als moeders het helemaal in haar bol kreeg, werd de woonkamer voorzien van een prachtig nieuw behangetje en werd ook het plafond gewit.
Ik herinner mij dat als ik op zo’n dag om twaalf uur uit school kwam verrast was dat bijna de gehele huisraad in de achtertuin stond. Geweldig vond ik dat! Alles ging anders dan anders: tussen de middag buiten in het zonnetje tussen het meubilair en de matrassen mijn boterham eten, ’s middags tussen de nog steeds aanwezig spullen in de tuin mijn glas limonade leegdrinken, en ’s avonds kregen we natuurlijk een makkelijke maaltijd voorgeschoteld want voor uitgebreid koken had mijn moeder geen tijd gehad!
Ja nu zie je huisraad in de achtertuin liggen en je weet wat voor soort mensen er nu wonen.Alles gaat ook anders. De makkelijke maaltijd is er nog wel.Uitgebreid koken is er niet bij.Ja en dan willen ze in allemachtig nog de treinen bij ons in de gang stallen.Gouda en treinen kan dat wel samen?Moet het niet in volle vaart uit de hand lopen daarmee.Kennen ze die treinen niet in de eigen wijk laten rijden?Een grote schoonmaak is er nodig. Het hele huis rook na zo’n grote schoonmaak nog dagenlang naar azijn, ammonia, groene zeep en boenwas. Tegenwoordig is, gelukkig, de dagenlange, voor- en najaar, grote schoonmaak uit de gratie geraakt.Ja Gouda ook.De treinen blijven.Ik wilde deze reactie eerst bij de asbak zetten (red:leuke woordspeling) maar die link werkt niet meer.[red:net zo min ik ook niet en roken al helemaal niet.Bos kun je deze zak ook buiten zetten.]
Natuurlijk
zou ik blij moeten zijn dat na het communisme nu ook het fundamentalistisch kapitalisme, het excessieve neo - liberalisme, aan zijn eigen perversie ten onder is gegaan. Duidelijker kon niet worden hoe het slechtste in mensen, egoïsme en hebzucht, uiteindelijk de nagel aan haar doodskist werd, het ziek heeft gemaakt, van binnen uitgehold tot rottens toe waardoor instorten slechts restte.[red:aldus robhamilton]
. bos en radar niet te verwarren met die andere radar
Votron, de vroegere baas van Fortis, is met tientallen miljoenen immers in het niets opgegaan en Rijkman Groenink, de vroegere baas van ABN AMRO, die zijn bank voor een habbekrats verpatste en daarvoor met zo'n dertig miljoen werd beloond, ligt nu op zijn royale landgoed in Toscane onder de zon van het goede leven en alle verdere vooruitzichten daarop te genieten. En meneer Peter Elverding, de vroegere baas van DSM en nog niet eens een bankier, wil er ook niets van begrijpen als hij vanaf het terras van zijn kasteeltje bij Gulpen orakelt dat het nastreven van het eigen gewin een enorme kracht is die de wereld sterk vooruit brengt.


lezen?...zien en nu geloven?

Wat voor rijder ben jij? Doe de test.Nu 18% korting.Staat er echt NU.Best gelezen
Radar ondersteunt kinderen en volwassenen met een beperking. In de regio helpen we cliënten hun leven te leiden zoals zij dat wensen. Persoonlijk welbevinden staat daarbij centraal. Ongeacht de situatie, er is altijd een voorziening van Radar dichtbij. Voor meer informatie over onze zorgproducten, neem contact op met het loket


De taal van Radar
In het nieuwe zorgconcept van Radar is vastgelegd dat alle medewerkers van Radar één taal spreken. Die taal geeft aan wat wij belangrijk vinden, hoe wij onze cliënten willen bejegenen, hoe we samen met hen gestalte willen geven aan hun leven en welke inzichten, vaardigheden en kennis onze medewerkers daarbij kunnen gebruiken. Dankzij 'de taal van Radar' kunnen cliënten er dus op vertrouwen dat, waar zij ook komen binnen Radar, ze overal dezelfde benadering zullen aantreffen.

Zo zie je weer dat er ook in Gouda plaats genoeg is voor treinen.

Geen opmerkingen: